Wolk-In 55+

De wolken in, online actief zijn, is dat wel nodig? Wat wil ik wel en wat wil ik niet? Wat is handig? Waar kan ik wat mee? Als 55+’er ben ik nieuwsgierig naar wat er allemaal online is en wat ik er mee kan voor mijn werk en privé. Maar, waar kan ik binnen lopen (Walk-In/Wolk-In) om de kennis en vaardigheden op te doen, zonder te verdwalen? En waar moet ik beginnen?

Ik ben van start gegaan, samen met drie dierbare 55+’ers, onder leiding van mediawijzeres Mariëlle van Rijn. Zij heeft een tool ontwikkeld, te vinden op www.mediaprofiel.nl  . Het brengt in kaart hoe je online actief bent. Op zich was dat al bijzonder om te doen, omdat ik op veel vragen nog ‘nee’ moest antwoorden, mede omdat ik niet wist wat het precies inhield… Uit de vragenlijst kwam naar voren dat ik vooral een professionele consument ben: ik gebruik internet om informatie op te zoeken en zaken te volgen, ik kijk en lees. Hiernaast heb ik ook kenmerken van “De verzamelaar”: ik zoek en organiseer. Van de andere drie profielen, strateeg, netwerker en producent, bak ik niet veel. Maar dat is niet erg, het is geen beoordelingsinstrument. Jij bepaalt zelf in welke richting je jezelf wilt ontwikkelen en dat is het sterke aan de werkwijze. Op basis van mijn profiel kon ik uitleg en zeer bruikbare tips vinden op de website van www.mediaprofiel.nl en heb ik mijn eigen doelen en wensen opgesteld.

20170517 screenshot profielpagina Cora van den Berg

Met mijn doelen en wensen in een document ben ik binnengelopen bij www.mediaprofielplus.nl, de leeromgeving, onze Wolk-in. Daar heb ik een profiel aangemaakt en mijn doelen en wensen geüpload. Zo ook de drie andere deelneemsters. En op 24 mei zijn we voor het eerst bij elkaar geweest om op basis van onze doelen de eerste stappen te zetten naar media(grijs)wijsheid!

 

Wordt vervolgd?!